Ανδρομάχης 228

Καλλιθέα Αττικής

211 118 97 55

lawpanagiotou@gmail.com

Την Τρίτη  27/06/2023 μετά από πολύωρη διαδικασία, ο κ. Ανακριτής και κ. Εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας μας Σ.Κ. εμφανιζόμενος στα ΜΜΕ ως ο 63χρονος στην υπόθεση του Κολωνού, με την επιβολή περιοριστικών όρων, ήτοι, την εμφάνισή του δύο φορές κάθε μήνα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του και απαγόρευση προσέγγισης της 12χρονης.

Από την ομόφωνη απόφαση τούτη, αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε και ούτε υπάρχει η συνδρομή σοβαρών ενδείξεων ενοχής του εντολέα μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι στο ακροατήριο οι κατηγορίες θα καταπέσουν, καθότι, οι καταθέσεις από τις οποίες ενεπλάκη ο Σ.Κ., εμπεριέχουν από την αρχή μέχρι το τέλος τους, αντιφάσεις ως προς τα περιγραφόμενα περιστατικά, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται αναξιόπιστες και ανεπίδεκτες δικαστικής εκτίμησης.

Ο εντολέας μας, δεν γνωρίζει την ανήλικη, ούτε τον βασικό κατηγορούμενο για μαστροπεία και βιασμό. Ουδέποτε πλησίασε την ανήλικη με το αυτοκίνητό του, καθώς, το όχημα που αναφέρει η 12χρονη στην 7η κατά σειρά κατάθεση της, αγοράστηκε από τον ίδιο, μήνες μετά τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση.

Με σεβασμό στο δράμα της ανήλικης, οι Ανακριτικές Αρχές έχουν την υποχρέωση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο έργο τους και να εξετάζουν ενδελεχώς τα στοιχεία που συλλέγουν και τις καταθέσεις, προτού προβαίνουν σε βεβιασμένες ενέργειες, όπως την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, καθώς ενέχει ο κίνδυνος της άδικης ταλαιπωρίας αθώων ανθρώπων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση, όπως συνέβη με τον εντολέα μας και όλως παρανόμως, να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά του στοιχεία / τα χαρακτηριστικά του προσώπου του από τα ειδησεογραφικά sites, ΜΜΕ, και όχι μόνο.

Επειδή τα ειδησεογραφικά μέσα, -όπου αυτά- έχουν παραβιάσει τα Συνταγματικώς, Διεθνώς και Εθνικών Νομοθεσιών κατοχυρωμένα δικαιώματα του εντολέα μας, θα αντιμετωπίσουν και τις ανάλογες αστικές και ποινικές του ευθύνες.

Αθήνα, 28/06/2023

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Μαρία Παναγιώτου.